Niko Mikkolan tasoitukset siivittivät Floridan 5–3-voittoon Edmontonista

0
Niko Mikkola toi toisessa erässä Floridan 3–3-tasatilanteeseen Edmonton Oilersia vastaan. LEHTIKUVA/AFP
Niko Mikkola toi toisessa erässä Floridan 3–3-tasatilanteeseen Edmonton Oilersia vastaan. LEHTIKUVA/AFP

Jääkiekon NHL:ssä Florida Panthers otti 5–3-voiton Edmonton Oilersista. Ottelua isännöineen Panthersin Niko Mikkola onnistui tasoittamaan pelin kahdesti.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Mikkola teki kaksi maalia yhden pelin aikana NHL:ssä, liiga kirjoittaa sivuillaan.

Mikkola laukoi pantterit 2–2-tasatilanteeseen ensimmäisen erän lopulla. Toista erää ehdittiin pelata vain reilut kuusi minuuttia, kun Mikkola toi Floridan 3–3-tasatilanteeseen.

Eetu Luostarinen keräsi syöttöpisteen ruotsalaishyökkääjä Kevin Stenlundin tekemästä maalista.

Floridan riveissä pelaava Aleksander Barkov istui pelin sivussa polvivamman takia, mutta ratkaisijoita riitti suomalaistähden poissaolosta huolimatta. Päävalmentaja Paul Maurice oli mielissään, kun joukkueen haalariosasto onnistui.

– Esiin nousi porukkaa, jotka eivät normaalisti loista tilastoissa. Se, mitä he tekivät, oli todella tärkeää, Maurice viittasi esimerkiksi Mikkolaan ja Stenlundiin (1+2).

Kiitokset sai myös Luostarisen, Anton Lundellin ja Sam Reinhartin ketju, joka yritti pimentää sarjan pelätyimmän kaksikon Connor McDavid-Leon Draisaitl.

– He tekivät loistavaa työtä, Maurice suitsutti.

Florida on hävinnyt viimeisistä kahdeksasta pelistään vain yhden.

Hintz pistevireessä

Dallas Stars päihitti vieraansa New York Rangersin lukemin 6–3. Roope Hintz viimeisteli tyhjään maaliin Dallasin kuudennen täysosuman, jonka jälkeen Barclay Goodrow vielä kavensi. Lisäksi Hintz nappasi tililleen kaksi syöttöpistettä. Syöttöpisteille pääsi myös Miro Heiskanen.

Vielä toisessa erässä Rangers oli 2–0-johdossa Kaapo Kakon tekemällä maalilla. Jamie Bennin maali toisen erän lopulla kuitenkin aloitti Dallasin maaliputken, jota Rangers ei enää kyennyt katkaisemaan.

Saros pysäytti Coloradon

Nashville Predators kiri kotonaan 4–3-voittoon Colorado Avalanchesta. Suomalaismaalivahti Juuse Saros torjui Nashvillen maalilla 25 laukausta.

Colorado johti päätöserään mennessä 3–2 ja oli kiinni voitossa viimeiselle peliminuutille saakka, mutta Nashvillen Filip Forsberg (2+0) tasoitti 38 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Coloradon ottelu musteni täysin, kun Jakov Trenin viimeisteli 4–3-johdon 22 sekuntia ennen loppua.

Coloradon suomalaishyökkääjät Mikko Rantanen ja Joel Kiviranta jäivät pisteittä. Myös Nashvillen suomalaishyökkääjä Juuso Pärssinen jäi pisteittä, mutta hän kirjasi maukkaan plus-miinuslukeman +2.

Korjattu aiempaa uutista klo 10.07: Roope Hintz teki Dallasin kuudennen maalin, ei viimeistellyt loppulukemia.

Minja Viitanen, Petteri Ikonen