Otso Kautto sai potkut Tampereen Työväen Teatterin johtajan tehtävistä

0
Otso Kautto kuvattuna Salossa syksyllä 2015.

Otso Kautto ei jatkossa enää ole Tampereen Työväen Teatterin johdossa. Hänet on vapautettu teatterin toimitusjohtajan ja taiteellisen johtajan tehtävistä. Uuden, vakituisen johdon hakuprosessi käynnistetään jo lähikuukausina.

– Päätöksen taustalla ovat taloudelliset syyt, perustelee teatterin hallituksen puheenjohtaja Kai Hintsanen tiedotteessa Kauton potkuja.

Hän kiittää Kauttoa taiteellisesti korkeatasoisesta ohjelmistosta

– Teatterilla on ollut tasokas ja taiteellisesti kunnianhimoinen ohjelmisto erittäin poikkeuksellisena aikana. Tarkastelemme ohjelmistolinjaa nyt siitä näkökulmasta, miten teatterimme kohtaa nykyhetken ja yleisömme toiveet, sanoittaa samassa tiedotteessa dramaturgi Hanna Suutela, joka siirtyy väliaikaisesti Kauton tilalle taiteelliseksi johtajaksi.

Väliaikaisena toimitusjohtajana on aloittanut talous- ja hallintojohtaja Jaana Ikonen.

Teatteriohjaaja ja kirjailija, 61-vuotias Kautto on johtanut Tampereen Työväen Teatteria vuodesta 2019. Hänet tunnetaan Salossa erityisesti Quo Vadiksesta, omintakeisesta kiertävästä teatterista, joka perustettiin Salossa 1980-luvulla.

TTT on Suomen suurin, vuonna 1901 perustettu maakuntateatteri. Ensi-iltoja on kaudessa noin kaksitoista.