Säästöpankki kiistää väitteet taloyhtiöiden asiakirjojen panttaamisesta – Siviranta sanoo, että asioiden selvittely jatkuu

4
Yksitoista asunto-osakeyhtiötä epäilee laina-asiakirjojensa oikeellisuutta Somerolla. Taloyhtiöt eivät ole saaneet asiakirjoja entiseltä isännöitsijältään, joten ne peräävät sopimuksia pankilta. Kuva: SSS-arkisto/Päivi Malin

Someron Säästöpankin toimitusjohtaja Petri Siviranta kiistää lakimies Juho Elorannan väitteet siitä, että pankki ei luovuttaisi laina-asiakirjoja niitä pyytävien taloyhtiöiden tarkistettavaksi. Eloranta kertoi, että somerolaisen kohuisännöitsijän ennen hoitamissa asunto-osakeyhtiöissä on epäilyjä asiakirjojen oikeellisuudesta, ja ne ovat pyytäneet pankilta saada tarkistaa, kuka niiden lainan on nostanut, miten hänen henkilöllisyytensä on todennettu ja onko hänellä ollut oikeutta nostaa lainaa (SSS 18.11.2023).

– Pankki ei ole kieltäytynyt tietojen luovuttamisesta, sanoo Siviranta sähköpostissaan.

– Jatkamme asioiden selvittelyä ja läpikäyntiä yhdessä asiakkaiden kanssa kuten tähänkin asti.

Salon Seudun Sanomat yritti tavoittaa Someron Säästöpankista sekä toimitusjohtaja Petri Sivirantaa että pankinjohtaja Joni Rintamaata ja lakiasiain palvelujen päällikkö Mikko Mäkelää jo perjantaina, kun SSS:n mielipidesivulla oli julkaistu Juho Elorannan allekirjoittama avoin kirje pankin toimitusjohtajalle. Siinä Eloranta ilmoitti yhdentoista asunto-osakeyhtiön valtuuttamana, että näiden lainanmaksu lakkaa niin kauaksi aikaa, kunnes säästöpankki esittää pyydetyt asiakirjat. Tuolloin Siviranta lupasi palata asiaan maanantaina. Muut kaksi eivät vastanneet.

Salon Seudun Sanomat yritti myös maanantaina tavoitella kolmikkoa vastaamaan useampiin aiheesta nousseisiin kysymyksiin, mutta vain Siviranta vastasi lyhyesti sähköpostilla.

Juho Eloranta hoitaa parhaillaan yli 20 somerolaisen taloyhtiön isännöintiä. Hän sanoo saaneensa pyydetyt laina-asiakirjat muiden kuin yhdentoista taloyhtiön osalta.

Subscribe
Huomio
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
lisää rikoksia
17 päivää sitten

Miksi pankki ei ole niitä toimittanut?
Pankilla on ollut lukuisia mahdollisuuksia toimittaa ne.
Pankilta on niitä pyydetty ja on epäilyttävää, kun pankista niitä ei ole saatu.
Tuskin Eloranta tuulesta näitä keksii.

MDI
17 päivää sitten

Jos pankki on antanut lainaa taloyhtiön palkkaaman isännöitsijän hakemuksesta, niin paperithan ovat taloyhtiöllä jo olemassa. Jos ei ole, niin kannattaa siellä as.oyn hallituksessa katsoa peiliin. Pankki ei voi niitä antaa jokaisen vastaantulijan pyynnöstä. Nyt vaikuttaa siltä, että hommansa laiminlyöneet hallitukset yrittävät epätoivoisesti siirtää vastuunsa laiminlyönneistään muille. Vähän kuin ”yllättävä” ratalinjaus vuosikymmenten jälkeen Lukkarinmäessä.

pertti
17 päivää sitten

näyttää tosiaan, että pankki yrittää löytää tapoja millä todistaa kaikki tekemisensä lailliseksi ja vastuulliseksi. Pankin kuuluu aina antaa tiedot yhtiön hallitukselle jos ne niitä vaattii. Tässä tilanteessa ei pankki voi yhtiöille esittää mitään vaatimuksia. Luultavaa voi olla, että on luotettu tuttuu henkilöön eikä ole vaadittu pitäviä todisteita lainan nostamiselle.

Lasse Reunanen / Salo
16 päivää sitten
Reply to  pertti

Sikäli kun ymmärsin avoimen yleisökirjoituksen aiheesta niin asia etenee käräjäoikeuden ratkaistavaksi mikäli pankki ei ole yhteiskykyinen luovuttamaan pyydettyjä tietoja.