Salo IoT Parkin yrityksiltä moitteita Tunnin junan suunnitelmista – ratatyömaa tukkisi akkutehtaan ja Orionin huoltotien

2
Valmet Automotiven akkutehtaalle kulkee vuorokaudessa kymmeniä rekkakuormia tavaraa. Yhtiö vaatii, ettei Tunnin junan rakennustyö saa aiheuttaa sille mitään häiriötä. Kuva: SSS Arkisto/Marko Mattila

Salo IoT Park Oy sekä sen alueella toimivat Valmet Automotive ja Orion vaativat muutoksia Turun Tunnin Juna Oy:n laatimaan ratasuunnitelmaan Salon ja Hajalan välillä.

Ratasuunnitelmassa Salo IoT Parkin omistaman tehdasalueen puolelle on merkitty haltuunottoalue ja suoja-alue, joita tarvittaisiin ratatyömaan aikana.

Kiinteistöyhtiön mukaan haltuunottoalueen raja leikkaisi tärkeää huoltotietä, jota pitkin kulkee kymmeniä rekkakuormia tavaraa vuorokaudessa Valmet Automotiven akkutehtaalle.

Yhtiö huomauttaa, että tehtaan toiminta pyörii kolmessa vuorossa, eivätkä edes tilapäiset katkokset ole mahdollisia ilman merkittäviä taloudellisia vahinkoja. Aluetta ei voi ottaa ratatyömaan haltuun edes tilapäisesti estämättä akkutehtaan toimintaa.

Salo IoT Parkin mukaan ratasuunnitelmassa oleva suoja-alueen raja on merkitty olemassa olevien rakennusten päälle.

– Työmaa tai radan tuleva käyttö eivät saa aiheuttaa kiinteistölle tai sen käyttäjille millään alueella melu-, tärinä-, käyttökatkos- tai muita haittoja, yhtiö vaatii.

Valmet Automotive toteaa omassa muistutuksessaan, että huoltotien on oltava yhtiön ympärivuorokautisessa käytössä myös viikonloppuisin, eikä ratatyö saa aiheuttaa tehtaalle minkäänlaista häiriötä.

Orion Oyj muistuttaa, että sillä on Salon toimipisteessään tablettipakkaamo, keskusvarasto ja vientilähettämö. Lähes kaikki yhtiön myymät lääkepakkaukset kulkevat Salon kautta asiakkaille.

Orion toteaa, ettei se hyväksy Turun Tunnin Juna Oy:n laatimaa ratasuunnitelmaa työnaikaisen haltuunottoalueen ja huoltotien osalta.

Suunnitelma vaarantaa sen mukaan Orionin häiriöttömän liiketoiminnan Salossa. Korkean turvatason toimijana yhtiön kiinteistöjen alueella eivät voi liikkua muut kuin Orionin erikseen hyväksymät toimijat.

Salon kaupunki on yhtiöiden kanssa samaa mieltä huoltotien välttämättömyydestä. Se toteaa omassa lausunnossaan, että huoltotielle tulee yrittää löytää ratkaisu, joka ei vaikeuta yritysten toimintaa alueella.

Salon ja Hajalan välisestä kaksoisraiteen ratasuunnitelmasta on jätetty kaikkiaan kahdeksan muistutusta.

Salon kaupunkikehityslautakunta käsitteli kaupungin lausuntoa ratasuunnitelmasta tiistaina. Lausunnon hyväksyy kaupunginhallitus.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Tosi on
3 kuukautta sitten

Kyseisestä työstä ei saa aiheutua kenellekään mitään haittaa.
Ei asukkaille ei yrityksille ei eläimille ei liikenteelle ei kenellekkään .
On nyt ymmärrettävä hankkeen mielettömyys ja mahdottomuus.
Jos tuo hanke toteutuu niin harva saa olla kiitollinen niin monille jotka tämän mielettömyyden maksaa.
Olkaamme tyytyväinen nykytilanteeseen.

Tosionväärä
3 kuukautta sitten
Reply to  Tosi on

Kuules nyt. Tuo hanke on erittäin tärkeä helpottamaan polttoainekustannuksista kärsivien ihmisten ahdinkoa esim Lohjan suunnilta. Elä puhu asioista mistä et mitään ymmärrä.