Salo korottaa rutkasti kokouspalkkioitaan – edellinen korotusyritys kaatui kohuun

5
Salon kaupunginvaltuuston jäsenille maksetaan ensi vuodesta alkaen 120 euroa kokoukselta, jos uusi hallintosääntö hyväksytään. Arkistokuva on syyskuun kokouksesta. Kuva: SSS Arkisto/Kirsi-Maarit Venetpalo

Salo korottaa rutkasti kokouspalkkioitaan ensi vuoden alusta alkaen.

Kaupungin uusi hallintosääntö nostaa esimerkiksi valtuuston, kaupunginhallituksen ja sen jaostojen sekä tarkastuslautakunnan kokouspalkkion nykyisestä 80:sta 120 euroon.

Lautakuntien ja johtokuntien sekä näiden jaostojen kokouspalkkio nousee samassa suhteessa 60:sta 90 euroon.

Vanhusneuvoston, vammaisneuvoston, nuorisovaltuuston ja esimerkiksi toimielinten asettamien työryhmien ja toimikuntien kokouspalkkio nousee nykyisestä 50 tai 60 eurosta 75 euroon.

Kokouspalkkioiden lisäksi vuodenvaihteessa nostetaan poliittisten päättäjien vuosipalkkioita.

Valtuuston puheenjohtajan vuosipalkkio nousee 3000:sta 3500 euroon, kaupunginhallituksen puheenjohtajan 6000:sta 7000 euroon, valtuuston varapuheenjohtajien 1200:sta 1500 euroon ja hallituksen varapuheenjohtajien 1200:sta 2500 euroon.

Lautakunnan ja liikelaitoksen johtokunnan puheenjohtajan vuosipalkkio nousee 600:sta 1500 euroon. Elinvoimajaoston, henkilöstöjaoston ja konsernijaoston puheenjohtajan palkkiota korotetaan 600:sta 1500 euroon.

Keskusvaalilautakunnan, vaalilautakunnan ja -toimikunnan puheenjohtajan sekä vaalilautakunnan sihteerin palkkiota nostetaan 180:sta 270 euroon. Keskusvaalilautakunnan, vaalilautakunnan ja vaalitoimikunnan jäsenen palkkio nousee 120:sta 180 euroon.

Korotusesitystä perustellaan sillä, että kaupungin kokouspalkkioita ei ole muutettu uuden Salon aikana eli vuoden 2009 jälkeen.

Viidessätoista vuodessa palkkiot ovat jääneet jälkeen verrokkikunnista ja monista Saloa selvästi pienemmistä kunnista.

Palkkioiden korotukset olivat Salossa esillä viimeksi vuonna 2017. Ehdotus eteni tuolloin kaupunginhallitukseen asti, mutta asiasta syntyneen kohun takia palkkiot päätettiin jättää ennalleen.

Jatkossa kokouspalkkioita on tarkoitus korottaa kunta-alan yleisen virka- ja työehtosopimuksen yleiskorotusprosenttien mukaan.

Kaupunginhallitus hyväksyi uuden hallintosäännön maanantaina. Lopullisesti sen hyväksyy valtuusto.

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Olli P
2 kuukautta sitten

Joopa ,joo,,, tästä esityksestä ei varmaankaan tarvitse äänestää, yksimielisyyttä löytyy kerrankin yli puoluerajojen,,,nyt kun sitä rahaa tuntuu olevan!

Rami
2 kuukautta sitten

Tottakai Salo nostaa palkkioita. Kyllä öljyä on!

keijo k
2 kuukautta sitten

On aivan käsitettävää että näinkin hyvään taloudelliseen tilanteeseen sopii nuo, vastuuseen pakotettujen luottamushenkilöiden palkkiot nostaa?. Kun vastuu painaa, on siitä saatava kunnon korvaus. Luottamustoimessa joutuu joskus olemaan viisaampi kuin ammatikseen jotain tekevä. Niinhän sitä sanotaan että kunnon asiainhoidosta, kunnon korvaus.

Kohtuus vai ahneus
2 kuukautta sitten

50 prosentin korotus! Salon talous on siis loistokunnossa ja kaikki palvelut pelaavat, varsinkin vanhusten. Eikö hävetä?

Kuntalainen K
2 kuukautta sitten

Valtuuston työmäärä väheni huomattavasti kun sote-rahatkin meni budjetista Varhalle, niin tätä taustaa vasten korotus on todella kohtuuton!