Salolaismuusikko järjestää kehitysvammaisille itsenäisyyspäivän tanssit

0
Salolaismuusikko Timo Rautala järjestää itsenäisyyspäivän tanssit kehitysvammaisille Halikon nuorisoseurantalolla. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Salolaismuusikko Timo Rautala järjestää Salon seutukunnassa asuville kehitysvammaisille itsenäisyyspäivän konserttitanssit Halikon nuorisoseurantalolla.

– Olen kouluttautunut korona-aikana lähihoitajaksi ja erikoistunut kehitysvammatyöhön. Itselläni on myös kehitysvammainen tytär. Teen keikkatöitä Salon kehitysvammaisten päivätoiminta Päivähelmessä, jossa olen soittanut ja ohjannut siellä kehitysvammaisten bändiä. Sieltä ajatus tansseista lähti, Rautala kertoo.

Ihme ja Kumma järjesti ennen korona-aikaa ”Salon omat Linnan juhlat” Astrum Areenalla, jonne saapui satoja juhlavieraita eri puolelta Suomea. Rautalan mukaan konserttitansseilla on tarkoitus osaltaan jatkaa vastaavaa itsenäisyyspäivän perinnettä Salossa.

– Toivoisin, että tanssit keräisivät osallistujia sadan hujakoille. Salon alueella on paljon kehitysvammaisten asuntoloita. Tämä on juhla heille, jotka eivät lähde silloin esimerkiksi vanhempiensa luokse.

Rautala on koonnut tansseihin paikallisia laulajia ja soittajia.

– Muun muassa Hannu Riihimäki, Pirkko Pelander, Kari Nieminen, Sonja Paikkari, Pia Nummila, Ismo Kakko. Tapahtuman juontajana toimii Hannu Määttänen, Rautala luettelee.

Tanssit kestävät kahdesta kolmeen tuntiin.

– Alkuun vedetään vajaan tunnin mittainen konserttiosuus. Sen jälkeen on vuorossa kahvi- ja kakkutarjoilu. Sen jälkeen jatketaan vielä tansseja 60–90 minuuttia tilanteen mukaan, Rautala kertoo.

– Ja muutkin tanssijat ovat tervetulleita.

Turkulaislähtöinen, mutta Salossa kohta kymmenen vuotta asunut Rautala, 59, on kiertänyt Suomea Atlas-orkesterinsa kanssa vuodesta 1980. Orkesteri on säestänyt vuosien varrella myös Suomen kovimpia tähtiartisteja Jari Sillanpäästä Kari Tapioon ja Anna Hanskista Henry Theeliin.

– Korona-aikana laskin, että 12 000 keikkaa on tullut täyteen. Nyt jo sitten vähän päälle. Tänä vuonnakin tulee 230–240 keikkaa, Rautala laskee.

Tanssit pidetään Halikon nuorisoseurantalolla 6. joulukuuta kello 13 eteenpäin.

Subscribe
Huomio
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments