Salosta oli taas vahva leuanvetoedustus – ME-mies Toimio päihitti tosin ME-mies Mäkipellon

0
Ville Toimion oli helppo hymyillä maailmanennätyksen jälkeen. (kuva: Suomen Leuanveto ry/Niko Ranta)

Salolaiskilpailijat tekivät hyviä tuloksia toistoleuanvedon SM-kilpailuissa Jyväskylässä. Suomen mestaruudet menivät tosin silti enimmäkseen muille.

Kaarinalainen Ville Toimio teki 80-kiloisten miesten sarjan maailmanennätyksen 73 hyväksytyllä toistolla. Hänen omissa nimissään ollut ennätys parani yhdellä.

– Valmistautuminen meni ihan nappiin niin kuin pitikin. Odotin pikkaisen parempaa tulosta, Toimio kommentoi Suomen Leuanveto ry:n tiedotteessa.

Salolainen, jo lajilegendaksi tituleerattava Joonas Mäkipelto päätyi hopealle 66 hyväksytyllä suorituksella. Mäkipelto teki viime maaliskuussa hurjan 88 toiston maailmanennätyksen 70-kiloisten sarjassa, jota varten hän pudotti painoaan kymmenisen kiloa. Lauantaina hänen kisapainonsa oli 73,8 kiloa.

Jyväskylässä 70-kiloisten painoluokassa oli vahva salolaisedustus. Entinen ammattinyrkkeilijä Jarkko Putkonen ja Timo Matila päätyivät sijoille kaksi ja kolme, kun kummatkin saivat aikaiseksi 56 hyväksyttyä toistoa. Voiton vei Marko Dammert tuloksella 67. Matilan suoritus oli melkoisen kunnioitettava, sillä miehellä on ikää 57 vuotta.

Joonas Kuivalainen oli niin sanotun raskaan sarjan ykkönen. 44 toistoa riitti yli 110-kiloisten luokan voittoon kolmen kilpailijan joukossa.

Subscribe
Huomio
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments