Uraansa lopetteleva Katri Helena saatiin houkuteltua Salohalliin – “Eihän se konserttisali ole, mutta laitteilla soundit tulevat kuntoon”

2
Katri Helena kävi Salon iltatorilla laulamassa kuusi vuotta sitten. Kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen

Yleensä Salohallista kuuluu kori- ja lentopallon jumputusta sekä askelten töminää, mutta ensi maaliskuussa on kirjaimellisesti toinen ääni kellossa. Silloin hallissa soi tähtitaivasta ja autiota hiekkarantaa. Paikalla pysähtyy Vielä kerran Katri Helena! -kiertue.

Katri Helena ei tee keväällä kuin muutaman konsertin, ja hän on muutenkin vähitellen eläköitymässä, joten olemme todella tyytyväisiä, myhäilee Seppo Suominen konserttia järjestävästä Teatteri Provinssista.

Kiertue on jo käynnistynyt muualla Suomessa. Sillä juhlistetaan ikonisen iskelmätähden 60-vuotista uraa, ja usea esityksistä on loppuunmyyty.

Tuottaja Suominen ei usko, että esiintyjälegendaa olisi saatu Saloon, ellei Provinssi olisi tehnyt vuosikymmeniä yhteistyötä Tommi Liimataisen eli Katri Helenan managerin ja puolison kanssa.

– Olemme ystäviä, ja luotamme toisiimme.

Musiikin kannalta Salohalli ei ole paras mahdollinen paikka.

– Eihän se konserttisali ole, oikeastaan vain neliskulmainen laatikko. Kunnon äänentoistolaitteilla soundit saadaan kuitenkin hyviksi, Suominen miettii.

Kooltaan Salohalli on ylivoimainen Salon tapahtumapaikoista.

– Sellaiset starat kuin Katri Helena, Ismo Leikola tai Juha Tapio eivät suostu tulemaan, ellei heille ole osoittaa isoa tilaa. Tarvitaan vähintään 1500–2000 katsomopaikkaa.

Salohalliin mahtuu 2200 katsojaa. Esimerkiksi Uskelan ja Halikon kirkot vetävät vain 800 ihmistä. Kulttuuritalo Kivaan sekä Provinssin päänäyttämölle mahtuu 350.

Ismo Leikola ja Juha Tapio esiintyvät Salohallissa vielä tänä syksynä Teatteri Provinssin kutsumina. Suominen harmittelee, että pelien vuoksi keväälle saatiin Salohalliin vain yksi eli Katri Helenan esitys.

Vuosi sitten Katri Helena esiintyi Salossa Uskelan kirkossa. Salon Seudun Sanomien haastattelussa tähti kertoi, että ikääntyminen ei ole tuonut ongelmia äänen kanssa, mutta muut krempat toisinaan häiritsevät.

– Ajattelen, että en näitä konsertteja enää ihan hirveän monta vuotta tee. Ja kuitenkin laulaminen on tosi kivaa. Tulevaisuudessa pitää vaan katsoa, että ei ota liikaa, hän mietti.

Viikko sitten Helsingissä 78-vuotias laulajatähti joutui sairastumisen vuoksi perumaan esiintymisensä kirjamessuilla.

Katri Helenan hittejä ovat esimerkiksi Anna mulle tähtitaivas, Katson autiota hiekkarantaa ja hänen itsensä säveltämä Joulumaa. Läpimurto tuli vuonna 1964 Puhelinlangat laulaa -kappaleella.

– Katri Helenalla on ollut huikea ura. Ei voi muuta kuin kunnioittaa, Suominen pohtii.

Viimeiseksi oletetulla kiertueellaan Katri Helena esittää tunnetuimpia hittejään Tessa Virran orkesterin säestämänä.

– Lisäksi Salossa on pientä erikoisohjelmaa, Suominen vinkkaa.

– Ennen konserttia ja väliajalla DJ Juissi soittaa oikeilta vinyyleiltä Katri Helenan tuotannon harvinaisuuksia.

Katri Helenan konsertti Salohallissa 23.3. klo 18.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Osmo
3 kuukautta sitten

Niin pitääkö Katri Helenalle rakentaa jonkilainen oma konserttisali?

Siiri salolainen
3 kuukautta sitten
Reply to  Osmo

Katri Helenan konsertteja on helppo myydä, koska liput menevät kaikki ja manageri on tyytyväinen. Olimme muutama vuosi sitten Esakalliolla juhannusaattona, ja hän veti siellä täyden settinsä. Hän on hyvä, iloinen, loistava esiintyjä.