Utah Jazzille kirvelevä toisen jatkoerän tappio Phoenix Sunsia vastaan, Markkaselle kauden paras pistepotti

0
Lauri Markkanen (oik.) nappasi tupla-tuplan 17 levypallon siivittämänä. Ottelun tehomies oli vain pisteen enemmän heittänyt Phoenixin Kevin Durant 39 pisteellä. LEHTIKUVA/AFP
Lauri Markkanen (oik.) nappasi tupla-tuplan 17 levypallon siivittämänä. Ottelun tehomies oli vain pisteen enemmän heittänyt Phoenixin Kevin Durant 39 pisteellä. LEHTIKUVA/AFP

Suomalaistähti Lauri Markkasen edustama Utah Jazz kärsi koripallon NBA:ssa kirvelevän tappion, kun Phoenix Suns oli maanantain vastaisena yönä Suomen aikaa parempi lukemin 140–137.

Ottelu ratkesi toisessa jatkoerässä, jonka loppuun mahtui myös draamaa. Pelikellon näyttäessä nollaa Markkaselle oltiin antamassa supertähti Kevin Durantin virheen vuoksi kolme vapaaheittoa ja mahdollisuus viedä ottelu kolmanteen jatkoerään.

Phoenix haastoi tuomion onnistuneesti, ja ottelu päättyi kolmen pisteen erolla.

– Mielestäni se oli virhe. Olin valmis heittämään kolme vapaaheittoa, Markkanen ruoti tilannetta ESPN:lle.

Durant oli tyytyväinen, että päätuomari Ashley Moyer-Gleich tarkistutti tilanteen videolta.

– Oli naurettavaa edes viheltää tuossa tilanteessa. Tiesin, että estin heiton ja tiesin, etten koskenut häneen (Markkaseen). Mutta tällaista peli on. Se oli nopea tilanne hänelle (Moyer-Gleichille), ja olen varma, että hän halusi tarkistaa asian ja saada tuomion oikein, Durant sanoi.

– Olen tyytyväinen, että he pystyivät ottamaan yhteyden Secaucusiin ja saivat tuomion oikein.

NBA:n videotarkistuskeskus sijaitsee Durantin mainitsemassa Secaucusin pikkukaupungissa.

Markkanen urakoi liki 50 minuuttia

Utah hävisi lauantain vastaisena yönä Phoenixille 128–131. Markkanen heitti tuolloin 21 pistettä, mutta oli pari päivää myöhemmin Utahin tehokkain pelaaja kauden isoimmalla pistepotillaan 38. Hän nappasi myös tupla-tuplan 17 levypallon siivittämänä.

Joukkueensa korkeimmat peliminuutit 49.41 kellottanut Markkanen upotti viisitoista 27 pelitilanneheitostaan, mutta vain kaksi kymmenestä kolmen pisteen heittoyrityksestään. Vapaaheittoviivalta suomalainen osui kuusi kertaa yhdeksästä.

Phoenix johti tauolla 61–56, mutta Utah kiri tasoihin ja livahti parhaimmillaan kahdeksan pisteen johtoon. Durant hurjasteli 39 pistettä ja antoi kymmenen koriin johtanutta syöttöä. Hän oli tyytyväinen, miten Phoenix piristyi voittoon ja pönkitti asemiaan länsilohkon keskikastissa.

– Pallollinen pelimme sujui hyvin koko ottelun ajan. Pidimme siitä kiinni läpi neljännen jakson ja kaksi jatkoerääkin.

Utah on länsilohkossa pudotuspelisijojen ulkopuolella 12:ntena.

Elias Peltonen, Petteri Ikonen