Vanginvartijoita kouluttavan keskuksen päällikkö on saanut virkarikossyytteen – HS:n mukaan liittyy kansainvälisen hankkeen korvauksiin

0
Kahta virkamiestä vastaan nostetut syytteet ovat tulleet vireille Helsingin käräjäoikeudessa. LEHTIKUVA / EEVA-MARIA BROTHERUS
Kahta virkamiestä vastaan nostetut syytteet ovat tulleet vireille Helsingin käräjäoikeudessa. LEHTIKUVA / EEVA-MARIA BROTHERUS

Vanginvartijoiden koulutuksesta vastaavan Rikosseuraamusalan koulutuskeskuksen yksikönpäällikköä vastaan on nostettu syyte virka-aseman väärinkäyttämisestä.

Hannu Kiehelää ja toista oikeusalan virkamiestä vastaan nostetut syytteet ovat tulleet vireille lokakuun lopussa Helsingin käräjäoikeudessa. Helsingin Sanomien (HS) tietojen mukaan virkamiesten on epäilty päättäneen omista korvauksistaan, kun he osallistuivat Turkin rangaistuslaitosjärjestelmää kehittävään kansainväliseen Twinning-hankkeeseen.

HS:n mukaan Euroopan unioni rahoitti hanketta korvaamalla siihen osallistuneiden organisaatioiden kuluja ja organisaatiot saivat itse päättää, miten korvauksia jaetaan. HS kertoo, että vastoin Rikosseuraamuslaitoksen pääjohtajan sijaisen päätöksiä hankkeeseen osallistuneet päättivät suunnata korvaukset kokonaisuudessaan itselleen.

Ei kommentoi syytettä

Kiehelä ei kommentoinut syytettä STT:lle tiistaina. Hän kertoi, ettei ole saanut syytettä tietoonsa. Toinen syytetty ei nykyisin työskentele Rikosseuraamuslaitoksessa. STT julkaisee Kiehelän nimen poikkeuksellisesti jo syytevaiheessa hänen virka-asemansa vuoksi.

Syytteiden tarkka sisältö tulee julki, kun asian käsittely alkaa Helsingin käräjäoikeudessa. Käräjäoikeudesta tiistaina saatujen tietojen mukaan asialle ei ole määrätty käsittelypäivää.

Rikoslain mukaan virka-aseman väärinkäyttämisestä voidaan tuomita vähimmillään sakkoja ja enintään kaksi vuotta vankeutta.

Markku Uhari