Varha alkaa vähentää väkeä: yhdeksän miljoonan euron yt-kierrokset alkamassa hallinnosta, kehittämisestä ja siivouksesta

14

Varsinais-Suomen hyvinvointialue aikoo vähentää henkilökuntaa konserni- ja järjestämisen palveluissa. Ensi tiistaina kokoontuvalle aluehallitukselle esitetään henkilöstövähennyksiin liittyvien yhteistoimintaneuvottelujen aloittamista.

Neuvottelujen piirissä olisi kaikkiaan noin 2 300 henkilöä.  Laskennallisia henkilötyövuosia vähennettäisiin enintään 180.

Varsinais-Suomen hyvinvointialueella työskentelee kaikkiaan 23 000 henkilöä. Yt-neuvottelut on tarkoitus saada päätökseen tammikuun loppuun mennessä.

Tavoitteena ovat noin yhdeksän miljoonan euron pysyvät säästöt ensi vuonna.

– Tavoitteemme on, että joutuisimme luopumaan mahdollisimman pienestä määrästä henkilöstöämme. Henkilöstökulujen säästötavoite on huomattava, ja neuvotteluissa haemme yhdessä erilaisia tapoja löytää nämä säästöt. Haluamme kaikin tavoin edetä ammattilaisiamme arvostaen, sanoo hyvinvointialuejohtaja Tarmo Martikainen tiedotteessa.

Päätöksiä säästöjen kohdentumisesta ei ole tehty. Vaihtoehtoisia säästökeinoja ovat irtisanomisten lisäksi esimerkiksi tehtävien täyttämättä jättäminen, tehtävänkuvien muuttaminen, määräaikaisten tarpeen uudelleen arvioiminen, osa-aikaistamiset ja lomautukset.

Yt-menettelyt liittyvät hyvinvointialueen tuottavuus- ja taloudellisuusohjelmaan 2024–2026, joka niinikään on hyväksyttävänä ensi viikon kokouksessa.

Ohjelma sisältää useita talouden tasapainottamistoimenpiteitä 270 miljoonan euron edestä. Tänä syksynä Varhan henkilöstöltä koottiin ehdotuksia säästökohteista. Vastauksia saatiin noin 1500, ja ehdotukset ovat samansuuntaisia tuottavuus- ja taloudellisuusohjelman kanssa, kerrotaan tiedotteessa.

Neuvottelut eivät koske muita tulosalueita kuin järjestämisen palveluita ja konsernipalveluita.

Järjestämisen palvelujen tulosalue vastaa palvelujen ohjauksesta. Niitä ovat muun muassa kehittämispalvelut ja terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen. Konsernipalvelut puolestaan tukevat palvelutuotannon johtamista, toimintaa ja päätöksentekoa. Niihin kuuluvat muun muassa hallinto, laitoshuolto ja kiinteistöpalvelut.

14 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Veikko
2 kuukautta sitten

Turhia pääliköitä pihalle, ei suorittavasta portaasta.

Kari
2 kuukautta sitten
Reply to  Veikko

Just näin

Tosi On
2 kuukautta sitten

Onhan siellä perattavaa päällikkötasolla.
Ja nii tukitoiminnoissa, jotka ei suoraa ole kytköksissä hoitotyöhön.
Periaate yksi kunta yksi vastaanottopaikka tulee säästöä kiinteistökuluissa.
Kaupunki voi purkaa ne rakennukset sitten.
Näin säästyneet varAt voidaan siirtää hoitotyöhön

säästöä
2 kuukautta sitten

Siivoushenkilöstöhän se on ensimmäinen taas joka lähtee. Kaikista pienin palkKaisimmat ja ne, joilla työmäärät on jo nyt kohtuuttomat työaikoihin nähden.
Johtoportaassa voisi lisätä työmääriä työntekijää kohden, jolloin säästökin olisi suurin.

Pahoinvointiuutinen
2 kuukautta sitten
Reply to  säästöä

Niinpä. Mielenkiintoista, että säästetään siivouksesta hyvinvointi- eli TERVEYSalalla. Eikös siisteys ole aika iso tekijä ihmisten hyvinvoinnissa ja terveydessä? Ilmeisesti näin ei Varhan pomojen mielestä ole. Kun vertaa pomojen ja siivoojien palkkoja, ei ole epäilystäkään, mistä suurin säästö ja hyöty saataisiin. Turhien pomojen rivistöä karsimalla asiatkin sujuisivat joustavammin.

MammaMaalta75
2 kuukautta sitten

Onko joku keksinyt, että lasketaan, miten paljon euroja nieleee palkkamenoja moninkertainen johtaja- ja päällikkömäärä? Hoitohenkilöstölle jäi huomattavan vähäiset rahavarat jaettavaksi palkkakuluihin. Siitäkö tämä operointi. Kaikille hoitoa ja lääkintää, jotka niitä tarvitsevat, että pysyisimme hyvinvointivaltiona.

Juupajuu
2 kuukautta sitten

Miksi siivoojia heitetään aina pois ja sen jälkeen nämä ulosheittäjät haukkuu tiloja siivottomaksi ja haukkuvat siivoojia?

Heikki
2 kuukautta sitten

Organisaatiota pitää ylhäältä karsia puolella. On varmasti liikaa nimityksiä.

Turhia kouluttamattomia
2 kuukautta sitten

Hyvä juttu, kun on jo kaupungin alaisina ollut kouluttamattomia ja tietämättömiä päälliköitä päättämässä asioista, joista ei tiedä yhtään mitään.

Täh
2 kuukautta sitten

Kun nostaa niitä palveluiden hintoja niin siitä toiminnasta tulee kannattavaa.

Pahoinvointiuutinen
2 kuukautta sitten
Reply to  Täh

Miten toiminnasta kannattavaa tulee, kun kaikilla ihmisillä ei ole varaa käyttää kalliita palveluja? Nytkin jo monella tuottaa vaikeuksia.

Hyödyn maksimointi
2 kuukautta sitten

Voisiko säästöt aloittaa niin sanoitusta ”Hillopaikoista” ja siirtää saavutettava hyöty suorittavaan portaaseen.

pertti
2 kuukautta sitten

Se on ollut vähän niinkuin kaupungin ja yleensä kuntien organisatiota. Joka työtehtävään mikä keksitään laitetaan oma johtaja ja esimies.Sillä ei ole mitään merkitystä jos työtä on vain osan päivästä, silloin voidaan istua palaverissa kahvilla. Ja organisatio on niin jäykkä ettei toisen tontille saa edes katsoa.

Pahoinvointiuutinen
2 kuukautta sitten
Reply to  pertti

Palaverit on kivoja. Niissä saa ilmaiset kaffet ja pullat – ja palkan lisäksi myös extrakorvauksen! Eikä tartte katella työkuorman alla puurtavia kärttyisiä pienipalkkaisia.