Viidennet ManoFestit viikonloppuna – järjestäjä Martti Vesander saa rahan sijaan festivaalista ”helvetin hyvän mielen”

0
Sampsa Sarparanta esiintyy soolona ManoFestissä. Kuva: SSS-arkisto/Marko Mattila

Kaupunkifestivaali ManoFest soi kaksipäiväisenä Salossa Rock Hotel & Sports Barissa. ManoFest valloittaa Asemakatu 5:n nyt viidennen kerran. Aiemmin festivaali on järjestetty vuosina 2015, 2016, 2019 ja 2022.

ManoFestin perjantain ohjelma tarjoaa punkkia ja lauantain metallia. Perjantain avaa No Shamen laulajana ja lauluntekijänä tunnettu kuvataiteilija Sampsa Sarparanta soolona. Hänen jälkeensä lavalle nousevat reipasta suomipunkkia luukuttava Kotikisat-80, salolaistaustaa omaava Persoonallisuushäiriö ja energiallaan tyrmäävä Nyrkkitappelu.

– Ohjelmistoon tehtiin muutos viime vuodesta. Nyt perjantai on punkkipäivä. Laitoimme rahaa kiinni, että saimme kovempia esiintyjiä, kuten Nyrkkitappelun, joka on tosi kovassa suosiossa parhaillaan, ManoFestin isä ja Manovaari-bändin Martti Vesander summaa.

Lauantaina ManoFestin meno muuttuu aste asteelta raskaammaksi. Pianotaituri Tristan soittaa hard rock balladeita. Tämän jälkeen lavan ottavat haltuun Manovaari, Herja sekä koko viikonlopun kattauksen päättävä Infectionist.

– Yleisö on sanonut, että ManoFest ei ole sama asia, jos Manovaari ei soita siellä. Sen vuoksi päätimme jatkaa keikkailua kerran vuodessa, Vesander kertoo.

ManoFest on tullut jäädäkseen salolaiseen pikkujouluaikaan, sillä Vesander on pohtinut bändejä jo seuraavan vuoden festivaaliin.

– Tarkoitus ei ole kerätä taloudellista voittoa, ainoastaan henkistä. Sillä tavoin toiminta saadaan jatkumaan myös tulevaisuudessa. Vaimokin kyselee aina, saanko ManoFestistä mitään (rahaa). Sanon, että en muuta kuin helvetin hyvin mielen, Vesander painottaa.

Festivaalin avaus tapahtuu molempina päivinä kello 20. Viimeinen esiintyjä aloittaa puoliltaöin.

ManoFest Salossa Rock Hotel & Sports Barissa (Asemakatu 5) 1.–2. joulukuuta.