Ylöjärven Ilves vei FC Halikolta tilan ja ajan –”Sorruimme liikaa paniikkiin”

0
Täksi kaudeksi FC Halikkoon siirtyneen kokenut Sanna Koskisen mukaan joukkue panikoi liikaa. (Kuva: SSS-arkisto/Kirsi-Maarit Venetpalo)

FC Halikko jäi nollille neljännessä peräkkäisessä tappiossaan Ylöjärven Ilvestä vastaan lukemin 0–7.

Aloitetaan positiivisesti: Ottelun ensimmäinen vartti oli etenkin lähtökohta huomioiden FC Halikolta hyvää futsalia. Sitä varjosti ainoastaan maajoukkuetähti Senni Virenin epäonninen pomppumaali. Muilta osin FC Halikko piti vahvasti palloa ja loi puolittaisia maalintekopaikkoja.

– Alkuun olimme pelissä mukana. Prässäsimme hyvin ja loimme muutaman paikankin. Ei vain saatu niistä sisään, FC Halikon Sanna Koskinen kertasi.

Orastavan hyvän alun käänsi Ylöjärven Ilvekselle Riia Seppälän puttaus maalin edestä kaksi minuuttia ennen taukoa. Minuutin myöhemmin Jenni Häkli kasvatti johtoa kulmapotkusta. Maalit vapauttivat vieraiden pallollisen pelaamisen.

Mitä pidemmälle toinen puoliaika eteni, sitä vähemmän FC Halikko sai tehdä pallon kanssa mitään. Ilves tuplasi usein pallollisen pelaajan. FC Halikolta vietiin täydellisesti tila ja aika pois hyökkäyspelistä.

Ilves näytti salolaisyleisölle, miksi yksi suurimmista mestarisuosikeista on päästänyt vähiten maaleja koko sarjassa (1,5 ottelua kohti).

– Vastustaja puolusti tiiviisti ja heillä on monia fyysisiä pelaajia. Meidän olisi pitänyt pitää kiinni omasta peruspelistä, jolla olisimme päässeet paremmin paikoille. Sorruimme liikaa paniikkiin, sanoi Koskinen.

FC Halikon keino kavennuksien tekemiseksi oli pelata viidellä kenttäpelaajalla ylivoimaa. FC Halikko otti maalivahti Ella Suomen vaihtoon aina, kun se sai rauhoitettua pallon itselleen.

Ylivoiman avulla FC Halikko sai muutaman pienen paineen, mutta haasteeksi muodostui se, että Ilves nautti valtavasti pitää pelivälineen omassa hallinnassaan.

Siiri Kurpan ohjaus maalin edestä oli viimeinen naula FC Halikon arkkuun. Maalivahti Helena Unkuri ja Esra Erden kasvattivat vielä johtoa tyhjään maaliin.

FC Halikon kausi jatkuu ensi lauantaina Tampereella Ilvestä vastaan. Maajoukkuepelaajia vilisevä Ilveskin on ollut viime aikoina alavireinen, mutta ennen kaikkea joulukuu tulee näyttämään suuntaa FC Halikon loppukaudelle.

Saldo on nyt yksi voitto ja kahdeksan tappiota, jotka oikeuttavat runkosarjan sijaan 11. Joulukuun neljässä pelissä FTK-Torniota, EBK:ta, RaiFua ja FC Sportia vastaan FC Halikkoa pelaa vain omia kilpailijoita vastaan. Pudotuspelipaikan kannalta niistä olisi tärkeää taistella vähintään puolet jaossa olevista pisteistä.

Subscribe
Huomio
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments