Etelä-Saksassa lumimyräkkä sekoittaa yhä junaliikennettä, mutta Münchenin lentokenttä on taas avattu

0
Lumen peittämä paikallisjuna seisoi sunnuntaina Münchenin päärautatieasemalla. LEHTIKUVA/DPA
Lumen peittämä paikallisjuna seisoi sunnuntaina Münchenin päärautatieasemalla. LEHTIKUVA/DPA

Saksan eteläosissa lumimyräkkä sekoittaa junaliikennettä vielä ainakin huomiseen asti, kertoo uutistoimisto DPA viestipalvelu X:ssä.

Saksan rautatieyhtiö Deutsche Bahnin mukaan matkustajien on Etelä-Saksassa varauduttava laajamittaisiin rajoituksiin junaliikenteessä maanantaihin asti.

Paikallinen yleisradioyhtiö Bayerischer Rundfunk kertoi Deutsche Wellen englanninkielisen uutissivuston mukaan, että junaraiteiden kuntoa tarkistetaan helikoptereiden avulla.

Kanava kertoi, että tilanne Münchenin päärautatieasemalla on yhä kaoottinen ja matkustajia on seissyt satoja metrejä pitkissä jonoissa odottamassa tietoa junien kulkemisesta.

Sen sijaan Baijerin osavaltion pääkaupungin Münchenin lentokentällä lennot on aloitettu jälleen tänä aamuna, DPA kertoo. Lentokenttä pantiin eilen lumen vuoksi täysin kiinni, ja satoja lentoja peruttiin tai siirrettiin.

Lennot kannattaa tarkistaa tänäänkin

Münchenin lentokenttä ohjeistaa kuitenkin viestipalvelu X:ssä lentomatkustajia tarkistamaan lentonsa tila tänäänkin.

Deutsche Wellen mukaan yli 500 lentoa on tänäänkin peruttu lentokentän avaamisesta huolimatta.

Runsas lumisade pysäytti eilen valtaosan liikenteestä ja aiheutti lukuisia vaaratilanteita. Lunta on satanut jopa yli 40 senttiä.

Myös Bundesliigan ottelu Bayern Münchenin ja Union Berlinin välillä peruttiin turvallisuussyistä. Viranomaiset kehottivat lauantaina asukkaita pysyttelemään turvallisuussyistä kotonaan.

Saksassa on koko kuluneen viikon ajan satanut monin paikoin runsaasti lunta ja ollut kipakkaa pakkasta.