Hjallis Harkimo saapui Linnan juhliin uuden seuralaisen kanssa – ”Aika ei pysähdy, ja muutos on ihan jatkuvaa”, pohti Jasmine Pajari

0
Kansanedustaja Hjallis Harkimo ja Jasmine Pajari saapumassa Linnan juhlin. LEHTIKUVA / Jussi Nukari
Kansanedustaja Hjallis Harkimo ja Jasmine Pajari saapumassa Linnan juhlin. LEHTIKUVA / Jussi Nukari

Kansanedustaja Hjallis Harkimo (liik.) saapui Linnan juhliin uuden seuralaisensa Jasmine Pajarin kanssa.

Linnan juhlien teema on tänä vuonna ajat vaihtuvat. Harkimo sanoo, että se merkitsee sitä, että presidentti Sauli Niinistö isännöi viimeistä kertaa juhlia.

– Muutenkin ajat vaihtuvat, kun me olemme liittyneet Natoon ja meidän ulkopolitiikka on muuttunut, presidentiksi pyrkivä Harkimo sanoo.

– Aika ei pysähdy, ja muutos on ihan jatkuvaa, Pajari lisää.

Pajarille itsenäisyys merkitsee sitä, että toisista pidetään huolta.

– Minulle se merkitsee tietysti sitä, että Suomen pitää voida elää itsenäisenä, ja rauhaa pitää vaalia kaikessa päätöksenteossa, Harkimo sanoo.

Kangasalan kaupungilla viestinnässä työskentelevän Pajarin juhlapuku oli Riikka Couturen käsialaa. Valkoisen asun pitsi oli Pariisista, ja muuten asu oli satiinia.

Linnan juhlien ensikertalainen kertoi odottavansa eniten jatkoja

Ensimmäistä kertaa Linnan juhlissa ollut vihreiden kansanedustaja Fatim Diarra kertoi, että hänen ihastelua kerännyt sininen mekkonsa oli hänen ystävänsä. Diarra kertoi, että mekko on alun perin stylisti Meri Milashin itselleen suunnittelema ja muotisuunnittelija Katri Niskasen toteuttama.

– Tämä oli Merillä vain kaapissa. Hän sanoi minulle, että mitä jos laitat vaikka sen minun vanhan mekon päälle. Ajattelin, että sehän on ihanan helppoa. Miksi pitää mekkoa kaapissa, kun voin antaa sille uuden elämän. Sitten Katri Niskanen vähän muokkasi tätä, ja lopputuloksena on se, että olen niin onnellinen tästä mekosta, Diarra kertoi.

Mekkoon muun muassa lisättiin kangasta, jota mekossa olikin yli kymmenen metriä.

– Tässä oli halkio niin pitkälle, että se ei olisi ehkä ihan näihin juhliin sopinut, joten halkio suljettiin, Diarra sanoi.

Diarra kuvaili, että juhlissa oli paljon ihmisiä, mutta ennen kaikkea valtavan hauskaa.

– Monihan sanoo, että odottaa Linnan boolia tai jotain herkkuja. Minun on pakko myöntää, että minä ehkä odotan kuitenkin jatkoja. Olen sellainen bilehile, että kyllä ne jatkot minua sitten lopulta kiinnostavat vielä juhliakin enemmän. Mutta jatkoja ei koskaan tule ilman juhlia.

Diarra kertoi, että itsenäisyys merkitsee hänelle vapautta.

– Vapautta olla juuri sellainen kuin itse haluaa olla. Minusta tuntuu, että näinä aikoina sitä halutaan rajoittaa, millainen ihminen voi olla. Ajattelen, että se on ihan huuhaata. Olkoon jokainen juuri niin kuin on, ja sitä vapautta kannattaa puolustaa.

Kansanedustaja Päivärinnan puku on kunnianosoitus hoitajille

Kokoomuksen kansanedustaja Susanne Päivärinta halusi puvullaan kunnioittaa hoitajia. Päivärinnan mekon ovat suunnitelleet Anssi Ruokokoski ja Taina Steiner. Steiner on muotitalo Medantan toinen perustaja.

– Medanta on kehittänyt tällaisen mikrobiologisen kankaan, joka hylkii kaikkia bakteereita. Ympäri Suomen sairaanhoitajat tälläkin hetkellä pukeutuvat työpukuun tästä kankaasta. Halusin osoittaa kunniaa kaikille suomalaisille sairaanhoitajille ja hoitotyötä tekeville, jotka tänäänkään eivät laita juhlapukua päälle, vaan sen työpuvun, Päivärinta sanoo.

Mekon kuvio on Ruokokosken käsialaa.

– Hänen yksi taideteoksensa on siirretty tähän pukuun.

Puvun nimi on Lumiére. Päivärinta sanoo, että puvun on tarkoitus luoda toivoa ja valoa.

– Minullahan ei tartu tähän myöskään bakteerit.

Ensimmäinen asia, mikä Päivärinnalle tulee Linnan juhlien ajat vaihtuvat -teemasta mieleen on se, että Ukrainan sota saataisiin loppumaan.

– Henkilökohtaisesti Ukrainan sota stressaa todella paljon, ja toivon, että sitä kautta ajat vaihtuisivat, että saataisiin muutosta tähän synkkään geopoliittiseen tilanteeseen. Sotia on siellä sun täällä, Päivärinta sanoo.

Milja Rämö, Viivi Salminen, Johanna Latvala