Kahdesti kymmenen parhaan joukkoon kirinyt Eero Hirvonen toiveikkaana: ”Eiköhän paremmatkin sijoitukset vielä tule”

0
Eero Hirvonen venytti Lillehammerin suurmäestä 131 metrin hypyn. Arkistokuva. LEHTIKUVA / Jussi Nukari
Eero Hirvonen venytti Lillehammerin suurmäestä 131 metrin hypyn. Arkistokuva. LEHTIKUVA / Jussi Nukari

Suomen yhdistetyn tämän kauden kärkimies Eero Hirvonen jatkoi tasaisen vahvoja esityksiään maailmancupin kilpailussa Norjan Lillehammerissa. Hirvonen leiskautti sunnuntaina suurmäestä 131 metriä ja ampaisi kymmenen kilometrin hiihto-osuudelle kymmenenneltä sijalta. Hän kohensi asemiaan tuttuun tapaan ja sijoittui lopputuloksissa seitsemänneksi.

– Hyppy oli kiva veto ja iso mäki sopi paremmin. Lähtöpaikka hiihtoon oli hyvä. Jos olisi ollut kulkupäivä, olisin voinut taistella palkintokorokesijoituksesta. Ei riittänyt tänään. Ei ollut tarpeeksi potkua. Oli hyvä porukka ja kovia hiihtäjiä, mutta eilinen varmaan painoi, eikä ollut kulkua, Hirvonen kertoi Hiihtoliiton äänitteellä.

Lauantaina Hirvonen oli normaalimäen ja kymmenen kilometrin hiihdon kilpailussa kahdeksas.

– Kokonaisuutena hyvä viikonloppu. Kaksi kertaa kymmenen parhaan joukossa. Pitää olla tyytyväinen. Eiköhän paremmatkin sijoitukset vielä tule, Hirvonen toivoi.

Kauden avausviikonloppuna Rukalla hän napsi sijat viisi, 19 ja 15, joten alkukausi on ollut varsin hyvä.

Herolalla hankalaa

Maailmancupia johtava Norjan Jarl Magnus Riiber voitti, Itävallan Johannes Lamparter oli toinen ja Norjan Jörgen Graabak kolmas.

Ilkka Herola oli toiseksi parhaana suomalaisena 27:s. Tavallisesti hän on Hirvosen tavoin yksi maailmancupin vahvimmista hiihtäjistä, mutta mäessä on vaikeaa. Nyt miehen meno on ollut tukkoista ladullakin.

– Ei ollut kummoista tänäänkään. Mäessä ei käynyt tuuri. Hiihto oli yhtä hankalaa kuin eilen. Ei ollut kovin hyvä viikonloppu, Herola sanoi.

Tulevana viikonloppuna ei ole maailmancupia, vaan suomalaiset kisaavat seuraavan kerran joulukuun puolivälissä Itävallassa.

– Väli tulee hyvään kohtaan. Jatketaan Ramsaussa puhtaalta pöydältä, Herola paalutti.

Wille Karhumaa oli 35:s ja Arttu Mäkiaho 39:s.

Kuopion kautta Ramsauhun

Päävalmentaja Antti Kuisma on tyytyväinen maajoukkueen kauden alkuun, kun hän vertaa sitä vuoden takaiseen.

– Vuosi sitten Hirvonen oli ainoa, joka oli terveenä ja 20 parhaan parhaan joukossa Lillehammerissa, Kuisma muistutti STT:lle puhelimitse.

– Karhumaa ja Mäkiaho olivat nyt omalla tasollaan. Karhumaa oli hiihtämässä jo uransa parhaaseen, mutta sauva meni poikki viimeisellä kierroksella. Epäonnea oli. Mäkiahon pitää saada mäkeen itseluottamusta.

Kuisma on mielissään Hirvosen alkukaudesta, mutta Herolan tilanne huolestuttaa hiukan.

– Matkavauhtia on, mutta kirikunto pitää saada esiin. Kova kuorma on ollut päällä. Lauantain kilpailussa lähti näkö ja tuntokin jäätymisen takia, Kuisma avasi Herolan tilannetta.

Marras-joulukuun taite on ollut tiukka, mutta Rukan ja Lillehammerin yhteensä viiden kilpailun jälkeen on hetki vetää henkeä.

– Illaksi kotiin ja sitten alkuviikosta pari päivää helppoa. Loppuviikosta kokoonnumme Kuopiossa, jossa olemme seuraavan viikon alkuun.

Joulukuun puolivälin lähestyessä on aika matkata Itävaltaan. Kuisma on toiveikas Herolankin kunnon suhteen.

– ”Ilulla” on lähtenyt aiemminkin aukeamaan Ramsaussa, vaikka alkukaudesta on ollut haasteita.

Petteri Ikonen