Kaurismäen Kuolleet lehdet jäi ilman palkintoja European Film Awards -gaalassa

0
Parhaana eurooppalaisena elokuvana palkittu ranskalaisohjaaja Justine Trietin Anatomie d'une chute sai kaikkiaan kolme viidestä palkinnosta, joihin Aki Kaurismäen Kuolleet lehdet oli ehdolla. LEHTIKUVA/AFP
Parhaana eurooppalaisena elokuvana palkittu ranskalaisohjaaja Justine Trietin Anatomie d'une chute sai kaikkiaan kolme viidestä palkinnosta, joihin Aki Kaurismäen Kuolleet lehdet oli ehdolla. LEHTIKUVA/AFP

Aki Kaurismäen uusin elokuva Kuolleet lehdet jäi lauantaina palkinnoitta European Film Awards (EFA) -gaalassa Berliinissä. Kuolleet lehdet oli ehdolla muun muassa parhaaksi eurooppalaiseksi elokuvaksi.

Gaalassa parhaaksi elokuvaksi valittiin Cannesin elokuvajuhlien pääpalkinnonkin voittanut ranskalainen rikosdraama Anatomie d’une chute.

Kaikkiaan elokuva kisasi viidessä pääkategoriassa. Alma Pöysti oli ehdolla parhaaksi eurooppalaiseksi naisnäyttelijäksi ja Jussi Vatanen parhaaksi miesnäyttelijäksi. Lisäksi Kaurismäki oli elokuvastaan ehdolla parhaan ohjaajan ja käsikirjoittajan kategorioissa.

Kuolleet lehdet sai toukokuussa Cannesin elokuvajuhlilla tuomariston palkinnon. Tätä tunnustusta pidetään Cannesin kolmospalkintona.

Lisäksi Kuolleet lehdet on valittu Suomen ehdokkaaksi kisaamaan parhaan kansainvälisen elokuvan Oscar-palkinnosta. Kategorian lopulliset viisi ehdokasta julkistetaan tammikuussa.