Linnan juhlat oli ajoitettu Wilma Murron treeniohjelmaan – ”Hyvissä ajoin kotiin”

0
Wilma Murto ja Jaakko Linkoheimo saapumassa Linnan juhliin. LEHTIKUVA / Vesa Moilanen
Wilma Murto ja Jaakko Linkoheimo saapumassa Linnan juhliin. LEHTIKUVA / Vesa Moilanen

Menestystä tänäkin vuonna niittänyt seiväshyppääjä Wilma Murto sanoo, että hänellä on tälläkin hetkellä menossa tiukka treenijakso.

– Hyvissä ajoin siis kotiin, hän sanoi Linnan juhlissa.

Murto kertoo, että Linnan juhlat kuitenkin ajoitetaan treeniohjelma niin, että ohjelmassa on sen verran väljää, että hän pääsee osallistumaan juhliin.

– Aikataulutus on ympärivuoden aika tiukka. Viikko on kisakauden jälkeen lomaa, mutta muuten aika tiukasti urheilu edellä.

Murto löytää yhteistä tärkeisiin kisoihin ja Linnan juhliin valmistautumisessa.

– Edellisenä iltana pakkaan valmiiksi tavarat, ettei seuraavana päivänä tarvitse murehtia, ja päivän aikataulut teen edellisenä päivänä valmiiksi, ettei niitä tarvitse enää miettiä, että osaa hallita sitä pääpäivän stressiä.

Murron mekon on tehnyt suunnittelijoiden kollektiivi The Finnish National Romance Museum. Murolla oli heidän pukunsa myös urheilugaalassa.

– Oli aika selkeää, kun kutsu tuli, että otan heihin yhteyttä. Tämä on ollut meille todella innostava projekti. Olen saanut vähän vaikuttaa, että millaista tehdään. Helppo oli myös antaa heille aika vapaat kädet, että tehkää, mikä teistä on parasta.

Tennistähdille oli suuri kunnia päästä Linnaan

Linnan juhlissa nähtiin myös suomalaista tennisväriä. Tennistähdet Emil Ruusuvuori ja Harri Heliövaara sanovat, että menestys Davis Cupissa toi koko tennisjoukkueen Linnaan.

– Kyllähän se on suuri kunnia, että päästiin tänne ja koko joukkue vielä, Ruusuvuori sanoo STT:lle.

– Aika hyvin voi yhtyä noihin sanoihin. Tenniksessä, vaikka se yksilölaji onkin, voitettiin joukkueena niin upeita asioita, päästiin koko porukka tänne, tämä on upea ilta, Heliövaara jatkaa.

Heliövaara sanoo, että paljon matkustavana Suomeen ja kotiin palaaminen tuntuu hyvältä. Hänestä urheilussa tunteet konkretisoituvat.

– Urheilussa konkretisoituu ne tunteet, se jopa herkistää, kun Maamme-laulu oikeasti kajahtaa.

Viivi Salminen, Milja Rämö