Luostarinen iski Floridan voittoon Pittsburghista – Barkov viimeisteli loppulukemat tyhjiin

0
Aleksander Barkov teki kauden yhdeksännen maalinsa ottelussa Pittsburgh Penguinsia vastaan. Arkistokuva viime maaliskuulta. LEHTIKUVA/AFP
Aleksander Barkov teki kauden yhdeksännen maalinsa ottelussa Pittsburgh Penguinsia vastaan. Arkistokuva viime maaliskuulta. LEHTIKUVA/AFP

Florida Panthersin Eetu Luostarinen iski maalinedustalta joukkueensa voitto-osuman 3–1-lukemiin päättyneessä NHL-jääkiekkoliigan ottelussa Pittsburgh Penguinsia vastaan.

Luostarinen näpäytti kolmannen erän alkupuoliskolla 2–1-johtomaalin irtokiekosta. Osuma oli Luostarisen kolmas tällä kaudella.

Ottelun viimeisen maalin teki 27 sekuntia ennen loppua tyhjiin Floridan kapteeni Aleksander Barkov.

Floridan kolmannen suomalaishyökkääjän Anton Lundellin maalittomien pelien sarja venyi seitsemään, mutta hän syötti kaksi maalia, keräsi plus/miinus -lukeman +3 ja voitti viisi kahdeksasta aloituksesta.

Lundell otti kahden minuutin jäähyn kampituksesta vajaat kolme minuuttia ennen loppua, mutta Penguins ei pystynyt hyödyntämään ylivoimaa. Pittsburgh on edellisen kerran tehnyt ylivoimamaalin 11. marraskuuta, minkä jälkeen tuloksettomia ylivoimia on kertynyt 37.

– Pelin lopussa ylivoima oli mielestäni hyvää. Meillä oli muutama paikka maalin läheltä, joten toivottavasti pystymme rakentamaan siitä. Annoimme itsellemme mahdollisuuden, ja se pitäisi tehdä joka ilta, Penguinsin kapteeni Sidney Crosby sanoi NHL:n nettisivuilla.

”Hän oli ratkaisija”

Floridan maalivahti Sergei Bobrovski pysäytti 26 laukausta.

– Hän oli ratkaisija, Panthersin valmentaja Paul Maurice kehaisi.

Bobrovski on torjunut Panthersin voittoon neljässä viime ottelussa, jotka hän on aloittanut. Näissä otteluissa Bobrovski on pysäyttänyt 94,1 prosenttia maalia kohti ammutuista laukauksista.

– Pittsburgh on erittäin taitava. Heillä on paljon taitoa hyökkäysketjuissaan ja paljon isoja nimiä. Tämä oli mukavaa, tämä oli haaste. Se ei ollut helppoa, mutta teimme töitä yhdessä. Taistelimme ja löysimme keinot ottaa kaksi pistettä todella hyvältä joukkueelta, Bobrovski sanoi.

Vasta toista NHL-otteluaan pelannut Pittsburgh Penguinsin Valtteri Puustinen nappasi uransa toisen NHL-tehopisteen, kun hänet merkittiin Reilly Smithin tekemän maalin syöttäjäksi.

Edellisen kerran Puustinen nähtiin NHL-jäillä ja -pisteillä viime vuoden maaliskuussa Pittsburghin voittaessa Vegas Golden Knightsin 5–2. Hän nappasi myös tuolloin syöttöpisteen.

KalPa-lähtöinen Puustinen on pelannut toistaiseksi lähinnä AHL:ssä.

Columbus vei Kapasen St. Louisia

Kasperi Kapasen St.Louis Blues kärsi 2–5-vierastappion Columbus Blue Jacketsille. Kapaselle kertyi ottelussa peliaikaa hieman yli 12 minuuttia.

Columbuksen kapteeni Boone Jenner loukkaantui toisessa erässä saadessaan kiekon kasvoihinsa, eikä palannut enää loppuottelusta jäälle, seura kertoi X-viestipalvelussa.

Columbuksen suomalaishyökkääjä Patrik Laine ei pelannut ottelussa. Columbus kertoi verkkosivuillaan Laineen olevan sivussa sairastumisen vuoksi.

Columbus katkaisi voitolla kolmen pelin tappioputken.

Elias Peltonen, Raiko Häyrinen