Metsäkonkola ylitti kaikki odotukset – EM-välierässä tuli roima parannus omaan ennätykseen

0
Kiia Metsäkonkola pääsee yrittämään Salossa uimansa ennätyksen parantamista illan EM-välierässä. (kuva: SSS/Minna Määttänen)

Salon Uimarien Kiia Metsäkonkola ylitti kaikki odotukset Romanian Otopenissa uitavissa lyhyen radan EM-kisoissa.

Ensimmäisiin aikuisten arvokisoihin osallistunut Metsäkonkola selvisi päämatkallaan 50 metrin rintauinnissa välieriin, jossa hän ui oman ennätyksensä 30,46. Edellisen ennätyksensä 30,70 hän ui viime maaliskuussa Salon uimahallissa.

Metsäkonkolan loppusijoitus oli 13:s, mikä on selvästi odotettua yläkanttiin.

Metsäkonkola kuitenkin tarvitsi aavistuksen onnea päästäkseen välieriin, sillä hän oli alkuerissä 18:s, kun 16 parasta selvisi jatkoon.

Samasta maasta voi sääntöjen mukaan uida välierissä kuitenkin vain kaksi urheilijaa, minkä myötä Italiasta karsiutui kaksi aikojensa perusteella 16 parhaan joukossa ollutta kilpailijaa. Esimerkiksi Anita Bottazzon loppuaika oli seitsemänneksi paras, mutta häntä ei välierässä nähty.

Metsäkonkola päihitti samassa erässä uineen tanskalaiskilpailijan kahdella sadasosasekunnilla. Nuo kaksi sadasosaa ratkaisivat samalla jatkopaikan.
Lajin toinen suomalainen Veera Kiviranta oli välierin viides ajalla 29,56 ja selvisi kirkkaasti sunnuntain finaaliin.

Lauantain kisapäivän suomalaisnimi oli Laura Lahtinen, joka aloitti reippaasti perhosuinnin 100 metrin EM-finaalin. Vauhti ei kuitenkaan jatkunut yhtä hyvänä maalikaakeliin saakka. Lahtinen sijoittui seitsemänneksi ajalla 57,48.

Lahtisen 50 metrin väliaika enteili jopa 57 sekunnin alitusta. Hänen viime vuonna uima Suomen ennätys on 56,88.

Ruotsin Louise Hansson voitti 100 metrin perhosuinnin ajalla 55,37. Saksan Angelina Köhler ja Kreikan Anna Ntountounaki nappasivat himmeämmät mitalit.

Päivitetty kauttaaltaan kello 19.50