Metsäkonkolan EM-kisat jatkuivat ennätystahdissa

0
Kiia Metsäkonkola

Salon Uimarien Kiia Metsäkonkolan uran ensimmäiset aikuisten arvokisat Romanian Otopenissa ovat jatkuneet mallikkaasti.

Metsäkonkola avasi lyhyen radan EM-kisat uimalla oman ennätyksensä 100 metrin rintauinnissa (loppusijoitus 27:s) ja oli mukana 4×50 metrin vapaauintiviestin finaalissa, jossa Suomi oli kahdeksas.

Keskiviikkona Metsäkonkola paransi omaa ennätystään 100 metrin sekauinnin alkuerissä. Metsäkonkolan loppusijoitus oli 26:s.

Torstaina Metsäkonkola ui sekauintiviestin alkuerissä. Suomi selvitti tiensä finaaliin, mutta finaalissa Metsäkonkola luovutti paikkansa Laura Lahtiselle. Suomi oli finaalin kuudes ajalla 1.46,43, joka jäi vuodelta 2017 peräisin olevasta maajoukkueen Suomen ennätyksestä vain 0,21 sekuntia.

Kisan voitti Ruotsi ajalla 1,43,26. Italia oli toinen ja Britannia kolmas.

Metsäkonkolan päämatka 50 metrin rintauinti on ohjelmassa lauantaina.

Torstain suomalaisnimi oli Laura Lahtinen, joka sijoittui neljänneksi 200 metrin perhosuinnin finaalissa. Lahtinen ui ajan 2.05,26 ja jäi EM-pronssista 0,71 sekuntia. Lahtisen omissa nimissä oleva SE-aika jäi 0,13 sekunnin päähän.

Voiton kisassa vei Saksan Angelina Köhler ajalla 2.03,30. Tanskan Helena Rosendahl Bach hävisi voittajalle 0,56 sekuntia. Pronssille ui Bosnia-Hertsegovinan Lana Pudar, 1,25 sekuntia voittajasta.

– Pitää mennä takaisin tekemään töitä, enemmän ehkä henkisellä puolella kuin fyysisellä. Ne voittaa, ketkä eniten itseensä uskoo, ja minä en tällä kertaa ollut se joka eniten itseensä uskoi ja sijoitus oli sitten sen mukainen, Lahtinen kertoi Uimaliiton haastattelunauhalla.

Fanny Teijonsalo sijoittui yhdeksänneksi eli finaalin viimeiseksi 100 metrin sekauinnissa. Teijonsalo kellotti ajan 1.00,21 ja jäi kisan voittaneesta Ranskan Charlotte Bonnet’sta 2,74 sekuntia. Pronssimitaliin jäi eroa 1,88 sekuntia. Teijonsalolle kisa oli uran ensimmäinen arvokisafinaali.

Miesten 200 metrin sekauinnin välierissä Ronny Brännkärr oli kuudenneksi nopein ja otti näin paikan perjantaiseen finaaliin. Brännkärr ui oman ennätyksensä 1.55,22.

  • Lue lisää aiheesta
  • Uinti