Saksalaisturisti kuoli veitsihyökkäyksessä Pariisissa, hyökkääjä oli aiemmin tuomittu toisen iskun suunnittelusta

0
Yksi ihminen kuoli ja kaksi haavoittui Pariisissa myöhään lauantaina tapahtuneessa veitsihyökkäyksessä. Lehtikuva/AFP
Yksi ihminen kuoli ja kaksi haavoittui Pariisissa myöhään lauantaina tapahtuneessa veitsihyökkäyksessä. Lehtikuva/AFP

Yksi ihminen on kuollut ja kaksi haavoittunut Pariisissa lauantai-iltana tapahtuneessa veitsihyökkäyksessä.

AFP:n poliisilähteen mukaan viranomaisten tiedossa on, että hyökkääjä on radikaali-islamistinen ja hänellä on ollut mielenterveysongelmia. Lähteen mukaan mies olisi huutanut ”Allahu Akbar” (Jumala on suuri) ennen pidätystään.

Hyökkäyksestä epäilty on vuonna 1997 syntynyt ranskalaismies, kertoi Pariisin syyttäjäviranomainen.

Ranskan sisäministerin Gerald Darmaninin mukaan mies oli saanut vuonna 2016 neljän vuoden vankeustuomion toisen hyökkäyksen suunnittelemisesta, jota hän ei kuitenkaan onnistunut toteuttamaan.

Presidentti Emmanuel Macron kutsui viestipalvelu X:ssä tapahtunutta terrori-iskuksi. Terrorisminvastainen syyttäjäntoimisto on kertonut aloittavansa lauantain hyökkäyksestä tutkinnan.

Jännitteet koholla Ranskassa

Hyökkäys tapahtui 15. kaupunginosassa lähellä Eiffel-tornia.

Sisäministerin mukaan mies oli hyökännyt turistipariskunnan kimppuun, ja hyökkäyksessä kuoli Filippiineillä syntynyt saksalaismies. Tapahtumat nähnyt taksinkuljettaja oli puuttunut tilanteeseen. Iskun tekijä ehti hyökätä myös muiden kimppuun ja vahingoittaa yhtä ihmistä vasaralla ennen kuin poliisi pidätti hänet etälamautinta käyttäen, Darmanin sanoi.

Ministerin mukaan epäilty oli sanonut poliisille, ettei siedä muslimien tappamista Afganistanissa ja Palestiinassa.

Hamasin lokakuisen hyökkäyksen ja Israelin Gazaan kohdistuvan pommituksen jäljiltä jännitteet ovat koholla Ranskassa, jossa on sekä suuri muslimiväestö että suuri juutalaisväestö.

Lokakuussa Koillis-Ranskassa Arrasissa opettaja kuoli ja kaksi muuta ihmistä haavoittui koulupuukotuksessa, jossa hyökkääjä oli radikaali-islamisti.