Markkanen teki 19 pistettä, mutta Utah Jazz jäi Golden State Warriorsin jalkoihin

0
Utah Jazzin Lauri Markkanen heitti tappioon päättyneessä ottelussa 19 pistettä. LEHTIKUVA/AFP
Utah Jazzin Lauri Markkanen heitti tappioon päättyneessä ottelussa 19 pistettä. LEHTIKUVA/AFP

Koripallon NBA:ssa Lauri Markkasen edustama Utah Jazz hävisi taistelunsa Golden State Warriorsia vastaan luvuin 107–129.

Suomalainen heitti ottelussa 19 pistettä. Vielä korkeampiin pisteisiin Utahin paidassa ylsivät joukkuekaverit Jordan Clarkson ja Collin Sexton, jotka tekivät molemmat 22 pistettä.

Levypalloja Markkanen keräsi viisi ja upotti onnistuneesti kolme kolmen pisteen heittoa. Yrityksiä kolmen pisteen kaaren takaa kertyi seitsemän. Kaikkiaan suomalaistähti upotti kahdeksan 17 pelitilanneheitostaan. Kentällä Markkanen vietti lähes 34 peliminuuttia.

Voitto surun jälkeen

Warriorsin pelaajille paluu Salt Lake Cityyn oli tunteikas, koska edellinen vierailu tammikuussa oli kammottava. Apuvalmentaja Dejan Milojevic sai sydänkohtauksen kesken illallisen ja kuoli seuraavana päivänä. Hän oli 46-vuotias.

Nyt Warriors kohtasi Jazzin ilman päävalmentaja Steve Kerriä, joka matkusti Serbiaan Milojevicin hautajaisiin.

Voitolla surun jälkeen oli erityinen merkitys Warriorsille.

– Tiesimme, että tästä reissusta tulee vaikea kaikin tavoin. Tunteet nousivat pintaan, kun palasimme paikkaan, jossa se tapahtui, Warriorsin tähtipelaaja Stephen Curry sanoi ESPN:n verkkosivuilla.

Curryn mukaan oli outoa pelata ilman Kerriä, mutta päävalmentajan matka Serbiaan Milojevicin läheisten luo oli tärkeä kaikille osapuolille.

Pelaajat tekivät osansa kentällä ja voittivat.

– Pystyimme pelaamaan hyvin ja osoittamaan kunnioitusta Milojevicille, Curry alleviivasi.

Isku pudotuspelihaaveille

Warriors pysyi koko ottelun melko vakaassa johtoasemassa. Viimeisellä neljänneksellä Jazz päästi vieraansa täysin karkuun ja ero kasvoi yli 20 pisteeseen.

Tappio on vaisumpaa jaksoa NBA:ssa pelaavalle Jazzille toinen peräkkäinen ja kuudes kymmenessä viime ottelussa. Loppuviikosta Utah hävisi kolminkertaisen olympiavoittajan Kevin Durantin tähdittämälle Phoenix Sunsille.

Tiistain vastaisena yönä Suomen aikaa Warriorsille kärsitty tappio oli sikäli paha, että Jazz on täpärästi länsilohkon pudotuspeliviivan huonommalla puolella ja viidennen peräkkäisen voittonsa ottanut Warriors sijan edellä viimeisellä pudotuspeleihin vievällä sijalla.

Jazzilla on vielä kaksi vierasottelua ennen viikonloppuna odottavaa NBA:n tähdistöviikonloppua. Markkanen ei pelaa Indianapolisin tähdistöottelussa, mutta osallistuu kolmen pisteen heittokisaan.

Korjattu aiempaa uutista klo 8.46: Warriorsin päävalmentajan etunimi on Steve, ei Sam.

Minja Viitanen, Petteri Ikonen