Stubb on tehnyt listauksen myös Kisko-Triathlonissa – Tässä kolme pointtia kesältä 2013

0
Alexander Stubb oli vuoden 2013 Kisko-Triathlonissa kannustajana. Kuva: SSS-arkisto/Kirsi-Maarit Venetpalo

Kesäkuun viimeinen lauantai 2013.

Kävelemme valokuvaaja Kirsi-Maaritin kanssa Kiskon kylänraittia alas kohti Kirkkojärven rannalla olevaa Kisko-Triathlonin maalia. Edessämme tallustelee mies kahden lapsensa kanssa. Mies tsemppaa jokaista ohi läähättävää triathlonistia.

– Se on Stubbi, Kirsi-Maarit kuiskaa.

– Ei varmaan ole, vastaan varsinaissuomalaisittain.

Kirsi-Maarit oli oikeassa, joten oli tehtävä nopea valinta. Se oli selvää, ettei Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeriä voinut päästää maalialueelle ihmisjoukon keskelle ilman haastattelua. Mutta mitä ihmettä tällä varoitusajalla voisi häneltä kysyä?

Siksi kävelemme peesissä vielä hetken ennen kuin huikkaan ministerille, että sopisiko lyhyt haastattelu paikallislehdelle. Totta kai sopi.

Kysyn ensin, mikä on parasta Kisko-Triathlonissa, ja vähemmän yllättäen Stubb vastasi kolmella pointilla:

1) Kokonaisvaltaisuus.
– Triathlon ei ole pelkkä teräsmieskisa vaan kesäpäivä tiivistettynä. Ensin uidaan, sitten pyöräillään ja lopuksi juostaan, Stubb aloitti.

2) Henki.
– Kiskon kyläkisassa on paljon iloisia ihmisiä, eikä ollenkaan tiukkapipoisuutta.

3) Vaimo.
– Se hetki, kun hän pääsee maaliin. Tämä on hänelle ensimmäinen pidempi matka, Stubb paljasti.

Kysyn vielä päivää aikaisemmin tulleesta uutispommista eli Jokerien siirtymisestä Venäjän KHL-liigaan.

– Täytyy onnitella Jokereita ja Hjallis Harkimoa rohkeudesta. Me tarvitsemme lisää rohkeutta tähän maailmaan. Jää nähtäväksi, onnistuuko keikka, Stubb pohti.

Näillä vastauksilla ei hääviä otsikkoa saa, joten kaavin tyhjenneen kysymyslaarin pohjalta vielä erittäin ontuvan vertauksen triathloniin ja kokoomuksen gallupsuosioon.

Edellisenä päivänä julkaistussa Ylen gallupissa kokoomus oli pudonnut oppositiopuolueiden keskustan ja perussuomalaisten taakse. Muotoilen kysymyksen jotenkin niin, että jos vaalikausi olisi triathlon, takana olisivat jo uinti- ja pyöräilyosuudet.

Eli miten juoksuosuudella käy?

– Sanotaanko näin, että olen paljon nopeampi juoksija kuin (keskustan puheenjohtaja Juha) Sipilä. Siinä vaiheessa kun (perussuomalaisten puheenjohtaja Timo) Soini juoksee Cooperin testissä 3 435 metriä, niin minua alkaa jännittää.

Kiitän haastattelusta ja mietin, että pitääkö tuo viimeinen vastaus tulkita äärimmäisen ylimielisenä tai aivan helvetin osuvana reaktiona varsin typerään kysymykseen. Onneksi lukija on aina oikeassa.

Lopuksi Stubb pyytää, ettemme kuvaisi hänen lapsiaan tai vaimoaan, koska he ovat paikalla ”yksityishenkilöinä”. Lapsia emme tietenkään kuvaa, mutta ministerin vaimo on keskimääräistä kiinnostavampi osallistuja, joten uhmaamme ministeriä ja menemme mäen päälle passiin.

Lähes päivälleen vuoden päästä haastatteluhetkestä Stubbista tuli pääministeri, mutta keskusta ja persut pysyivät juoksuosuudella kokoomuksen edellä. Niinpä Sipilä otti Stubbin paikan kevään 2015 eduskuntavaalien jälkeen.

Tänään Jokerit pelaa Mestiksessä ja Alexander Stubb on vastavalittu tasavallan presidentti – Timo Soinin coopertuloksesta en osaa esittää kuin valistuneen arvauksen.

Suzanne Innes-Stubb osallistui kesällä 2013 Kisko-Triathlonin neljäsosamatkalle. Kuva: SSS-arkisto/Kirsi-Maarit Venetpalo
Subscribe
Huomio
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments