Pääministeri Orpo esittelee tänään hallituksensa suunnitelmia eduskunnalle – SDP pohtii välikysymystä

0
Pääministeri Petteri Orpo (kok.) antaa täysistunnon aluksi pääministerin ilmoituksen hallituksen politiikasta tälle vuodelle ja esittelee siinä keskeisiä eduskunnalle annettavia esityksiä. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO
Pääministeri Petteri Orpo (kok.) antaa täysistunnon aluksi pääministerin ilmoituksen hallituksen politiikasta tälle vuodelle ja esittelee siinä keskeisiä eduskunnalle annettavia esityksiä. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Eduskunnassa käydään tänään valtiopäivien avauskeskustelu, kun eduskunta valmistautuu aloittamaan uuden istuntokauden varsinaisen työn. Pääministeri Petteri Orpo (kok.) antaa täysistunnon aluksi pääministerin ilmoituksen hallituksen politiikasta tälle vuodelle ja esittelee siinä keskeisiä eduskunnalle annettavia esityksiä.

Ilmoitukselle ja siitä käytävälle keskustelulle on varattu kolme tuntia aikaa.

SDP:n puheenjohtajan Antti Lindtmanin mukaan puolue on aikeissa jättää hallitukselle välikysymyksen, ellei se muuta linjaansa työmarkkinakysymyksissä. Lindtman kertoi asiasta viestipalvelu X:ssä.